hits

tina marie kjenner

If I could, then I would.

  • Skrevet 21.10.2012 klokka 04:01
  • Kategori: Blogg

Jeg vet det har vært dårlig med "ordentlige" innlegg her den siste tiden. Jeg har bare oppdatert mange av de gamle innleggene. Mine særheter og skoleinnleggene blant annet. Kommer stadig vekk på ting jeg har glemt, så de blir oppdatert ganske ofte.
Grunnen til at det sjelden kommer nye slike innlegg er at jeg ikke vet hva jeg skal skrive. For meg er jo livet mitt normalt, så jeg vet jo ikke hva dere ønsker å lese om.

Angsten blir bare verre og verre, begge typene(den sosiale angsten og dødsangsten). Vet ikke helt hvordan det skal gå i lengden, det er ikke til å holde ut.
Også får jeg dårlig samvittighet for at jeg ikke klarer å ta kontakt med folk. Det er jo sikkert slitsomt for de å hele tiden være den som tar kontakt, og jeg forstår jo det, men jeg klarer rett og slett ikke. Jeg har blitt så mye lurt og utnyttet, og med den sosiale angsten oppe på det så blir det fryktelig vanskelig for meg. Jeg vil gjerne snakke med enkelte, men jeg føler meg slik ;


Så det sårer virkelig når noen jeg egentlig bryr meg om etterhvert slutter å snakke til meg. Jeg er jo ikke sånn for alltid, hvis jeg bare blir godt nok kjent med noen så klarer jeg å være den som tar kontakt først. Det tar bare litt ekstra tid, håper at de det gjelder kan forstå det og ha litt ekstra tålmodighet. Sånn som ting er nå så føler jeg at ingen ville savnet meg om jeg bare ble borte. Og det kan jo være min egen skyld, siden det er så vanskelig for meg å holde kontakten med andre mennesker.

Og når det gjelder dødsangsten så har jeg egentlig gitt opp håpet om at den kommer til å forsvinne. De sa jo på sykehuset også at det ikke var noe mer de kunne gjøre for meg, så da er det vel ikke noe å gjøre med det. Om noen som kjenner meg leser dette og tenker at jeg kan være suicidal, og dermed vil ha meg innlagt så hjelper ikke det. Når jeg da ville kommet ut igjen så ville jeg fortsatt vært konstant redd for at noen skal gjøre meg noe. Jeg var på sykehus i fire måneder i fjor, og det hjalp ingenting. Verken på depresjonen eller dødsangsten. Så det ser jeg på som meningsløst. Jeg er vel bare et håpløst tilfelle.

Sosial angst og dødsangst er en fryktelig dårlig kombinasjon. Redd for å møte folk, og redd for å være alene.

June

21.10.2012 kl. 10:39
Kjenner igjen den angsten, har det litt sånn selv å:/

Kan du ikke bare blogge om det du gjør ellers i livet ditt? Det er jo også et viktig poeng det å få frem at vi med asperger er normale vi å som alle andre, og at vi å kan og HAR et normalt liv:)

Asperger er jo som du har skrevet tidligere, ikke en sykdom, men et syndrom, har bare litt "eksta eevner(?)" i bagasjen.

Milla Sophie

21.10.2012 kl. 11:05
Jeg hadde savnet deg hvis du ble borte. <3
June: Kunne sikkert gjort det, men jeg gjør veldig lite. Mesteparten av tiden sitter jeg bare hjemme. Så det ville vært utrolig kjedelig å lese om :p
Milla Sophie: <3

Soonhi

21.10.2012 kl. 15:27
Jeg ville lest om dine tanker på forskjellige situasjoner akkurat som det innlegget her og kanskje hvordan du fikk/får hjelp for det du sliter med som det skolegreiene. For jeg er fortsatt i vgs, og vil få mest mulig hjelp med å fullføre!

Men jeg syntes du gjør en bra jobb! Det er ikke hver dag en kan blogge, men blir glad for å lese det du pleier å skrive på facebook-siden din!

Vet ikke hvorfor, men jeg liker å lese om hvordan andre aspergere har det og takler ting, for da kan jeg finne meg selv i noe av det du skriver :)
Soonhi: Det er egentlig ikke så mye å si om det, for jeg har ikke hatt de største problemene der. På vgs gikk jeg på en skole som tilrettelegger, så det var på en måte en selvfølge at man gjorde ting i sitt eget tempo. Og det siste året så valgte jeg bort all teori, og valgte å ha praksisjobb to dager i uken så jeg slapp enda litt mer skole.
Jeg vet dessverre ikke så mye om hva man har rett på, for når jeg ikke orket noe så lot jeg bare være å gjøre det. Jeg er vel ikke helt den rette til å snakke om det heller, jeg ga jo opp etter vg1.
Men jeg anbefaler den skolen til de som bor i Østfold hvertfall, beste skolen jeg har gått på.

aboxof-chocolate

21.10.2012 kl. 17:57
Jeg kjenner godt igjen tankene og følelsene dine rundt venner og bekjente, og den dårlige samvittigheten som er der konstant fordi man sjeldent er den som tar kontakt først. Jeg har mistet så mange venner, også fordi det er vanskelig for meg da de først tar kontakt.

Vi må bare håpe at de som virkelig betyr noe og er verdt å ha i livet sitt, er mennesker som forstår at kontakt kan være vanskelig for oss og at det ikke nødvendigvis har noe med de å gjøre. Og at de ikke gir oss opp <3 Også får vi fortsette å jobbe med angsten så godt som vi kan <3

Tiril Eline

21.10.2012 kl. 18:24
Hei!

Jeg er ofte innom bloggen din, men er ikke så flink til å kommentere.

men jeg ville bare si at jeg syns du er dødstøff. Jeg har slitt med sosial angst og dødsangst i mange år, det tok lang tid før jeg fant hvilken behandlingsform som funket for meg. Håper du snart finner det som funker for deg :)

Soonhi

21.10.2012 kl. 19:07
Da skulle jeg ønske jeg bodde der! Jeg går på vanlig vgs nå, med særskilt da, og når de spør hva slags hjelp jeg trenger, så vet jeg på en måte ikke hva jeg skal svare. Jeg er veldig redd for å fremføre foran klassen og lærer, så derfor fikk jeg midlertidig lov til å slippe det heldigvis!

Ting jeg sliter med nå er prøver, og tror ikke det er mulig å tilrettelegge det. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre meg gym heller, fordi behandleren min sier hun skal fikse at jeg skal få lov til å bare ta teorien og ikke det praktiske, men jeg vet ikke hva hun driver med, og det er iallefall ikke fikset for jeg får fravær i gymtimene!

Jeg viste jo ikke om det at man fikk taxi før du sa det, og jeg sa ifra som du sa jeg skulle, og nå har jeg fått taxi til å fra skolen, så tusen takk for det :)
Soonhi: Det med gym burde jo være det enkleste å ordne. På ungdomsskolen hadde jeg heller gym som lekse to dager i uken. Det kunne være å gå tur eller noe.
Og jeg hadde aldri prøver på vgs, det var heller langvarige oppgaver. Sånn som den Hunderwasser-oppgaven som gikk over mange uker. Glad jeg har sluppet unna alle tentamener og eksamener, det fjerner så mye unødvendig stress. Så det burde du slippe også. Håper det ordner seg.

Soonhi

22.10.2012 kl. 01:12
Det har gått flere uker nå og jeg har ikke hørt fra henne.

Å? Er det mulig å ikke ha prøver og eksamner, men hvordan fullfører man da skolen med bestått? Hva ble du utdannet som da etter du var ferdig med vgs? Fikk du studiekompetanse eller fagbrev eller no?

For jeg går IKT-Service og tenker å ta lærling etter dette skoleåret. Og trodde jeg måtte ta eksamen for å bestå og gå videre til lærling?

Beklager at jeg spør så mye, men det er så mye jeg lurer på.
Soonhi: Jeg vet ikke om det er mulig hele veien, men jeg har hvertfall ikke hatt prøver. Som sagt så er kanskje ikke jeg den rette til å snakke om skole, da jeg sluttet etter vg1.
Den skolen jeg gikk på hadde det slik at man kunne gå vg1 over to år, men det var ikke noe videre utdanning der. Hvertfall ikke den linjen jeg gikk på. Og jeg hadde ikke funnet en slik skole igjen. Jeg visste ikke hva jeg ville bli heller, og med tanke på at jeg nå er uføretrygdet så hadde det jo hjulpet meg lite å ha en utdanning om jeg ikke brukte den til noe.
Jeg klarer ikke å ha teori, det klarer jeg ikke å konsentrere meg om, så jeg tviler sterkt på at jeg kommer til å gå noe mer på skole.
Du må gjerne spørre meg om ting, det plager meg ikke. Men jeg har dessverre ikke så mye nyttige svar å komme med. Hvertfall ikke så mye i forhold til skole.

Soonhi

22.10.2012 kl. 20:41
Jeg fikk mulighet til å ta skoleåret over 2 år, men jeg takket nei i og med at jeg bare vil bli ferdig på skolen så fort som mulig. Men jeg skal spørre behandleren min om det med prøver, for tror ikke jeg gjorde det så bra på de siste prøvene vi har hatt. Jeg vet ikke om det er mulig heller, for jeg skal ta fagbrev, og må nok ha eksamen? Gir iallefall mening i hodet mitt.

Jeg startet 2. år på vgs i fjor, men slutta pga alt stresset, så jeg er nok ikke så mye bedre! Liker ikke fakta at jeg nå henger igjen 1 år, men ikke noe å gjøre med det.

Kunne du sende meg en link eller noe (hvis de har) av den skolen i Østfold, så kan jeg lese litt om den? :)

Jeg er også veldig sensitiv med teori, og klarer dermed ikke bare å sitte selv å lese til en prøve, det ser jeg ingen mening i. Har lenge tenkt at jeg ikke skulle studere høyere, men i det siste har jeg fått et lite håp. Jeg hørte at jeg kan komme inn på høyskole/universitet med fagbrev, men vet ikke om det er verdt det, for sjansen for at jeg dropper ut er stor og får dårlige karakterer i tillegg.

Jeg syntes du svarer spørsmålene mine bra! Det er mye bedre det enn at jeg sitter med tomme spørsmål og ingen aning på hva svaret kan være, så det setter jeg stor pris på :)
Soonhi: http://glemmen.vgs.no/ikbViewer/page/ofk/pages/tilbud/menypunkt?dim_id=38128
Jeg fant bare dette. Står bare kort hva de kan tilby.

Soonhi

25.11.2012 kl. 19:21
Du vet ikke om de tilbyr skoleåret på 1 år som vanlig, for jeg vil bare bli ferdig med skolen så fort som mulig. Og noe på vg2, for jeg har allerede fullført vg1. Jeg er så sliten og lei nå, og alt jeg ønsker er å bli ferdig på skolen. De jeg går hos nå tilrettelegger ikke ting som jeg sliter med, og presser meg til ting jeg absolutt hater. Du vet ikke også om det er mulig å bytte nå? Eller etter jul da..?
Soonhi: Vet dessverre ikke noe om det :\ Men det er jo bare å spørre.
Tina Marie - Livet mitt med Asperger syndrom

Hei! Jeg heter Tina Marie Kjenner, er 27 år og bor i Sarpsborg med min samboer og 3 firbeinte :) Jeg har Asperger syndrom, og her skriver jeg om hvordan min hverdag er. Lurer du på noe eller ønsker et intervju så send meg en mail eller sms.


KONTAKT
91994289 tinamariekjenner@icloud.com

Search

Bloggdesign