hits

tina marie kjenner

Veganreise til Berlin - del 2 (kokkekurs)

  • Skrevet 30.08.2017 klokka 12:00
  • Kategori: Blogg

På fredag kveld hadde vi kokkekurs. Vi var på lokalet til en kokkeskole i Berlin, superfint kjøkken og lokale generelt. 
Jeg har vært på kokkekurs med veganmannen før (det julematkurset som jeg har skrevet om tidligere, da var veganmisjonen der også), men da var det bare de som lagde maten mens vi så på, også spiste vi sammen etterpå. Denne gangen skulle alle være med å lage maten. 
Vi ble delt inn i noen grupper på 4 som skulle lage litt forskjellig. Alle gruppene skulle lage burgere, brownies, aioli og grønnkålchips. Også hadde hver gruppe en ekstra ting som vi skulle lage til alle. Vår ekstra ting var facon. De andre gruppene lagde focaccia og sommersalat som sin ekstra ting. Tror det var alt?

I vår gruppe så var det meg og søsteren min pluss to andre fra Kristiansund som kjente hverandre, så det ble mest naturlig at vi samarbeidet to og to, hvertfall spesielt for meg som har sosial angst og sliter med å snakke med ukjente. Men de damene var kjempekoselige altså, de klarte jeg faktisk å snakke litt med. Jeg og søsteren min lagde brownie, grønnkålchips og facon, mens de to andre lagde burgere og aioli. 
Jeg tok ikke så mye bilder av det de andre lagde, ville liksom ikke gå oppå de å mase. Underveis i prosessen med burgerne, de var det de to andre på vår gruppe som lagde. Stavmikseren gikk til helvete underveis, så de fikk ikke most de så mye som var meningen, men ble fortsatt kjempegode! Trengte jo egentlig stavmikseren til aiolien også, så der måtte de bare bruke vanlig visp. 

Kaken som jeg og søsteren min lagde (før steking riktignok, glemte å ta etterpå). Jeg har aldri vært noe fan av brownies, men denne ble helt insane god! Jeg var litt skeptisk til å ha blåbær i selve kaka, har stort sett bare brukt det til pynt oppå etterpå. Men det var utrolig godt, og gjorde smaken bare enda bedre!Liquid smoke burde flere prøve altså, det er dritgodt! Jeg smakte det første gang til jul da jeg var på kokkekurs med veganmannen og veganmisjonen, da lagde de noe alá ribbesvor med det. Denne gangen skulle vi bruke tofu-terninger for å lage noe alá baconterninger. Men det er jo nesten det samme som de til jul. Terningene skal stekes i olje en stund til de begynner å bli harde før man tilsetter den flytende blandingen på slutten, så steker man til det flytende har trekt seg inn, og vips så er de ferdig. Takk for et kjempefint kurs & tur Thomas! Du er en av de fineste menneskene jeg har møtt, tvers igjennom god! 


 

Tina Marie - Livet mitt med Asperger syndrom

Hei! Jeg heter Tina Marie Kjenner, er 27 år og bor i Sarpsborg med min samboer og 3 firbeinte :) Jeg har Asperger syndrom, og her skriver jeg om hvordan min hverdag er. Lurer du på noe eller ønsker et intervju så send meg en mail eller sms.


KONTAKT
91994289 tinamariekjenner@icloud.com

Search

Bloggdesign