hits

tina marie kjenner

Gullroten 2018

  • Skrevet 12.06.2018 klokka 22:12
  • Kategori: Blogg

Denne helgen var det tid for Gullroten Food Awards i Fredrikstad. Gullroten er en galla på kvelden på lørdag, og har også forskjellige foredrag på dagen både lørdag og søndag. Det ble arrangert i fjor også, men da var det et eller annet som kom i veien for meg, så jeg fikk ikke dratt. I år så kunne jeg, så jeg bestemte meg for å dra selv om jeg var nervøs. Jeg skulle jo tross alt dra alene, og det er ikke bare bare med sosial angst og asperger syndrom. Den siste tiden har jeg både gledet og gruet meg litt, man overtenker jo alt når man har sosial angst. Hvor mange kommer, hvem kommer, hva kommer de til å tenke om rare meg, hva skal jeg ha på meg for å ikke skille meg ut, håper jeg ikke driter meg ut på en eller annen måte(snuble, søle noe++) osv.. Har du sosial angst så kjenner du deg sikkert igjen. 
Jeg hadde på forhånd blitt spurt av en av de skjønneste menneskene jeg vet om om jeg ville sitte sammen med de under gallaen, det betydde alt for meg. Jeg hadde følt meg maks ukomfortabel om jeg måtte satt meg ned med mennesker jeg ikke ante hvem var. Disse menneskene har jeg møtt noen ganger før, og det gjorde det litt lettere. 

Det ble arrangert vorspiel før gallaen, og jeg lurte lenge på om jeg skulle gå på det eller ikke. Hadde jeg vært der fra det begynte så kanskje, men jeg dro ikke hjemmefra før ca kl 18, og vorspielet begynte kl 16, så det hadde kommet en del folk allerede, og noe av det jeg synes er mest ukomfortabelt er å gå alene bort til en hel gjeng. Der har jeg en stor sperre. Jeg var vel i Fredrikstad ca 18.15, og jeg sto vel kanskje 20-30 meter bortenfor og lurte på i ca 15-20 minutter om jeg skulle klare og gå bort dit. Det endte med at jeg heller gikk ned til der gallaen skulle være for å være litt tidlig ute der i stedet så hvertfall ikke det skulle bli like ubehagelig. Alle har nok litt forskjellig sosial angst, men for min del har jeg erfart at det er enklere å være en av de første på et sted, og heller se mennesker komme litt etter litt, enn å gå bort til en gjeng. Det er hvertfall noe som hjelper meg, og som gjør at jeg kan klare å være med på ting. Jeg føler meg så beglodd hvis jeg er en av de siste som kommer. 

Nede ved litteraturhuset i Fredrikstad der hvor gallaen skulle være måtte jeg stå ute i kanskje i 20 minutter for å prøve å roe nervene før jeg skulle gå inn. Tårene presset på, og jeg prøvde å gjøre alt for at det ikke skulle synes, jeg hater å få panikk i offentligheten. Det er noe lettere hjemme, da kan jeg liksom bare grine det ut. Jeg hadde ikke akkurat hvilepuls for å si det sånn. Jeg angra veldig der og da på at jeg ikke hadde vært hos legen tidligere i uka for å få noe beroligende. Jeg bruker det veldig sjelden siden det er veldig sjelden jeg har det så ille, men akkurat der skulle jeg hatt noe. Jeg drikker jo ikke alkohol heller, så jeg kan liksom ikke roe nervene på det heller. 
Men jeg kom meg inn i lokalet, og de kjente fjesene begynte å dukke opp, og da roet nervene seg litt hvertfall. 
Etter det gikk kvelden veldig fint, og jeg koste meg masse. Det er alltid sånn at det er verst før ting, ikke når jeg er der. Hvertfall i sånn som denne settingen når jeg er med mennesker som er snille og gode. I noen settinger kan det være vanskelig mens jeg er der også, men det er sjelden. 

Jeg er ikke akkurat den mest utadvendte på slike settinger, men jeg er fornøyd så lenge jeg klarer å komme meg på slike ting. Så får heller folk synes at jeg er kjedelig om de vil det. Det er jo ikke det at jeg ikke vil være utadvendt, men det er en sperre der. Hjemme alene med dyra eller med folk jeg kjenner godt så klarer jeg jo å være sånn jeg vil være. 

På slutten av gallaen så turte jeg til og med og hilse på en av kveldens verter, Shabana Rehman Gaarder. Jeg synes hun er så rå, så jeg hadde så lyst til å hilse på. Det er jeg kjempeglad for at jeg turte, hun var kjempesnill! 


Shabana Rehman Gaarder og meg

Jeg ble til og med på nachspiel! Det hadde jeg egentlig i utgangspunktet ikke tenkt til, men siden nervene var sånn nogenlunde under sjakk så ble jeg med opp der hvor nachspielet skulle være. Det var forresten samme plass som der vorspielet var. Det var bare et par stykker av oss som satt sammen inne der, resten av gjengen fra gallaen satt ute, det var ganske fullt. Jeg var ikke hjemme før klokken var halv tre på natten, jeg hadde ikke blitt værende så lenge om jeg ikke hadde hatt det hyggelig.

Dagen etter var det tid for foredrag av litt forskjellige folk. Etter det var ferdig så gikk jeg og ei til opp i byen for å spise litt før jeg skulle dra hjem. Vi møtte brått på flere av de som også hadde vært på Gullroten, så vi ble sittende med de i et par timer og prate før vi dro hvert til vårt. Det var veldig koselig :) 

Så jeg er veldig glad for at jeg dro på dette eventet, jeg har så mange gode minner fra denne helgen. Selv om jeg har mye angst, så føler jeg også mye mestring etterpå. Når jeg i tillegg møter en haug av superkoselige mennesker så kommer jeg til å leve lenge på dette. Det er så deilig å være blant folk jeg føler jeg har mye til felles med, samme syn på dyr osv.. Mange vil nok tenke at dette innlegget er veldig negativt siden jeg skrev om så mye angst, men det er bare fordi jeg blogger om Asperger og det som kommer med det. Egentlig etter den helgen her så vil jeg faktisk anbefale andre med angst om å prøve å tørre å komme neste gang det blir arrangert Gullroten, for jeg er SÅ glad for at jeg dro. Jeg har kost meg så mye, og er så glad for de menneskene jeg har møtt og fått snakke med. Jeg snakket faktisk med flere der om angsten min, og flere forsto, andre var åpne for å høre hvordan det var. 
Jeg har hvertfall blitt mye mindre redd for å gå på dette igjen, så jeg skal definitivt på det neste gang også. Samuel Rostøl og meg

Tina Marie - Livet mitt med Asperger syndrom

Hei! Jeg heter Tina Marie Kjenner, er 27 år og bor i Sarpsborg med min samboer og 3 firbeinte :) Jeg har Asperger syndrom, og her skriver jeg om hvordan min hverdag er. Lurer du på noe eller ønsker et intervju så send meg en mail eller sms.


KONTAKT
91994289 tinamariekjenner@icloud.com

Search

Bloggdesign