hits

tina marie kjenner

Gizmosen min

  • Skrevet 25.01.2016 klokka 21:56
  • Kategori: Asperger

I dag ble Gizmosen min 5 år, og dere som er innom her vet jo at jeg elsker å feire dyrene mine. Så her har det vært selskap i ettermiddag/kveld.

Noe redusert feiring i år pga at vi ikke vet hvordan det står til med kjeven til Gizmo for øyeblikket. Han trakk noen tenner og fjernet en cyste i november, så kjeven har måttet hvile siden det, skal på røntgen neste uke, så håper at han endelig kan begynne å tygge igjen da. Så vi har vært forsiktige med gaveåpning og slikt i dag. Ingen harde pakker, eller, han fikk én, men den åpnet vi sammen. Han elsker jo å pakke opp selv, så da ble det mest pakker som han kan bruke med en gang :)

Litt fra bakeprosessen :) Laget to forskjellige muffins, et brett med bringebær, og et brett med sjokoladebiter. Og mopsekaken er marsipankake. "Muffinsen" til Gizmo er hundekjeks og leverposteitopping.

Ser nå at jeg glemte tre av pakkene når jeg tok bildet. Men det var to leker og en pose med kyllingbiter med blåbær. I konvoluttene er det penger.

Gizmo elsker frukt, spesielt mango og banan. Og det vet farmoren min, så det har hun alltid til han :)<3

Ny støttekontakt. Igjen.

Jeg er ikke sur på mine tidligere støttekontakter for at de ikke har fortsatt som støttekontakten min, men jeg legger heller ikke skjul på at det er litt av et prosjekt å finne en ny. 
For dere som følger med på facebooksiden min så har dere fått med dere at jeg i går fikk beskjed om at jeg må finne en ny igjen, bare 2-3 måneder etter jeg lette etter en. Synes det er utrolig vanskelig å skulle velge blant alle. Høres kanskje ut som et luksusproblem fordi det er så mange som sliter med å finne seg en støttekontakt, men det er ikke veldig gøy altså. Jeg åpner meg veldig når jeg legger ut en slik offentlig "annonse", jeg sier rett ut at jeg trenger noen å være sammen med fordi jeg ikke har venner. 
Noen ganger skulle jeg ønske at kommunen bare kunne plukke ut en til meg, men det går jo heller ikke. Sist gang de prøvde så avtalte vi at hun skulle komme hjem til meg. Jeg satt hele kvelden og ventet på at hun skulle komme, men hun dukket aldri opp og sa heller ikke i fra. Så ringte kontaktpersonen min i kommunen og spurte hvordan det hadde gått, og jeg måtte si at hun ikke dukket opp. Jeg følte meg så dårlig da, når ikke engang en person som får betalt dukker opp. Den følte jeg på lenge. Og synes det er så flaut og møte på henne ute. Jeg vet at det er hun som bør føle på det, men likevel er det jeg som føler meg dum og rar.

Jeg hater også å må si nei til alle de som jeg ikke velger. Jeg hater generelt å si nei. Jeg skulle gjerne valgt mange av de å være sammen med, men nå har jeg bare fått tildelt 4 timer støttekontakt i uka, og da må jeg velge èn. Dere skal vite det at jeg virkelig tenker gjennom alle sammen. Jeg er selvfølgelig mer positiv til de som uten at jeg sier noe skriver masse om seg selv, for da får jeg et bedre inntrykk og vet mer når jeg skal velge. Men samtidig trenger man ikke alltid skrive så mye, noen ganger er det mer hva som står, enn hvor mye som står. Man trenger heller ikke ha erfaring som støttekontakt for at jeg skal velge den personen, så lenge jeg får inntrykk at personen er stabil, til å stole på og kan oppfylle de "kravene" jeg har så er det nok. 

Jeg tror jeg gjør som sist, at jeg velger ut 3-5 som kontaktpersonen i kommunen kan ringe til for å høre litt mer fra, også velger vi en sammen. Jeg kunne valgt helt selv, det er ikke dèt det står på, men når alle sammen virker så koselige, så vil jeg ha litt innspill fra en til. Nå håper jeg det er en stund til jeg trenger å gå gjennom denne prosessen en gang til, for den tar på når man sliter med psyken. Bare det å skulle møte den personen for første gang gjør at jeg får et tankekjør uten like. 

Til sist vil jeg si noe til dere som har sendt meg meldinger, tenk deg om en gang til om du har tid. Jeg vil ikke gjennom denne prosessen en gang til om 3 måneder. Jeg mener ikke at du skal binde deg på livstid, men vet hvertfall at du har tid i nærmeste framtid. 


Håper jeg kan finne en som vil være sammen med meg og Gizmo :) 

Planlegging

  • Skrevet 12.01.2016 klokka 10:53
  • Kategori: Dyra mine

Den 25. Januar blir Gizmo 5 år, og da blir det selvfølgelig selskap. Elsker å ordne og planlegge til dyras bursdager. De har reddet livet mitt, og det skal de få igjen for så lenge de lever. Jeg har hatt veldig mørke stunder, og mener det helt oppriktig når jeg sier at jeg ikke hadde overlevd uten de. Så folk må gjerne synes at jeg er tullete som feirer de, men jeg synes de skal få litt ekstra i tillegg til et generelt godt liv. 

Gizmo spesielt elsker besøk og gaveåpning, så han er det ekstra stas for. Det er ikke så ofte vi har besøk, så det er ekstra stas når det er så mange på en gang. Ikke akkurat store plassen her, så vi inviterer nok flere etterhvert når vi får flyttet til noe større, men enn så lenge blir det de som alltid har feiret dyra.
Vet ikke helt hva jeg skal lage og gjøre i år, men finner nok på noe. 

Her er litt mimring fra de to andre bursdagene hans. (Han bodde jo hos noen andre de andre bursdagene) 

 


Disse laget jeg selv, og pynten satt jeg en magnet på bak, så gjestene fikk med seg hjem og kunne henge den opp :)

Processed with Moldiv

Og til denne bursdagen laget jeg mopsemasker til alle gjestene :) 

Tina Marie - Livet mitt med Asperger syndrom

Hei! Jeg heter Tina Marie Kjenner, er 27 år og bor i Sarpsborg med min samboer og 3 firbeinte :) Jeg har Asperger syndrom, og her skriver jeg om hvordan min hverdag er. Lurer du på noe eller ønsker et intervju så send meg en mail eller sms.


KONTAKT
91994289 tinamariekjenner@icloud.com

Search

Bloggdesign