hits

tina marie kjenner

Television is simply automated day-dreaming.

  • Skrevet 27.05.2012 klokka 22:29
  • Kategori: Blogg

Har flere ganger blitt tipset om serien Parenthood fordi det er en Asperger i den serien. Og for en uke siden begynte jeg å se på, nå har jeg sett de tre sesongene som er allerede. Veldig fin serie. Jeg er ikke som han i serien, han blir veldig tydelig sint når ting ikke går hans vei. Jeg blir også veldig sint og frustrert, men jeg holder det som regel inni meg. Svarer også når andre snakker til meg. Likevel så ser jeg likheter, og det er bra spilt av en ung gutt.
Er som jeg har skrevet før ganske glad i å se på serier og filmer, spesielt de som har med diagnosen min å gjøre. Synes ofte de kan være litt overdrevet, men likevel veldig interessant.
Nå har så og si alt jeg følger med på hatt sesongslutt, og trenger derfor noe nytt å se på. Noen som har noen tips?My name is Khan, fin film!

Housework is something you do that nobody notices until you don't do it.

  • Skrevet 23.05.2012 klokka 22:18
  • Kategori: Blogg

Spørsmål om å bo alene har jeg fått mange ganger, med tanke på diagnosen. Har også sett rundt omkring på nettet at flere bekymrer seg for at de/noen de kjenner ikke skal klare å bo alene av mange forskjellige grunner.
For min del er det ikke så vanskelig egentlig. Før jeg flyttet så var det vel bare èn ting jeg ikke hadde gjort av husarbeid, nemlig å bruke vaskemaskinen. Fordi den sto i kjelleren der jeg bodde før, og jeg liker ikke kjellere. Men det har i grunn vært ganske lett det også. Det meste vaskes på samme program, og jeg har litt rutiner på hva jeg vasker på hvilke dager.
Så husarbeid går ganske greit, selv om jeg synes det er ufattelig kjedelig. Tar jo ikke så lang tid i en liten leilighet heldigvis, om jeg bare gjør det ofte nok til at jeg ikke må gjøre masse på èn gang.

Det eneste som er vanskelig har jeg jo sagt allerede i andre innlegg. Det med dødsangsten. Det er noe jeg sliter med konstant når jeg er alene, men det er verst på kveldene og nettene. Og verst når jeg har lagt meg, det kan hjelpe noe å bare bli sittende våken og distrahere meg med tv-serier eller noe annet. Flere som har sagt at det kan hjelpe å høre på musikk når man har lagt seg, men det hadde ikke jeg klart. Når jeg har lagt meg så er jeg så redd at jeg tør ikke la det komme noe lyd fra leiligheten (ørepropper er heller ikke noe alternativ for meg, for da er jeg redd jeg ikke får med meg om det skulle skje noe), føler at jeg tiltrekker meg oppmerksomhet om det skulle skje noe. Vet det høres helt rart ut, men sånn er det.
Liker heller ikke at folk sier at det ikke kommer til å skje noe, hva vet vel andre om det. Jeg er ikke så godtroende at jeg tror at det ikke kan skje noe eller at det ikke finnes onde personer (det vet vi alle at det gjør), og jeg har opplevd ubehagelige ting som gjør det mer realistisk at slike ting faktisk kan skje.
Og grunnen til at jeg valgte denne leiligheten var at jeg synes den så praktisk ut med tanke på nettopp dette. Fikk beskjed om å lete etter noe til rundt en million for at jeg skulle kunne leve godt i tillegg. Og det fantes en flere fine leiligheter til den prisen, men jeg ville ha denne. Det er fordi det er ikke noe eget soverom, men en slags liten hems. Så da har jeg oversikt når jeg har lagt meg også.
Også åpner jeg jo ikke døra om noen ringer på heller. Da må jeg vite hvem som er der. Så om ikke det er en avtale, eller at noen ringer/sender melding om at det er de så åpner jeg ikke.

Også er jeg litt perfeksjonist på enkelte ting, så jeg er fortsatt ikke fornøyd med hvordan det ser ut her. Problemet har vel bare vært at jeg ikke liker å be om ting eller hjelp, og for å få penger så må jeg spørre hjelpevergen min. Ikke at han har sagt nei noen gang, for jeg har jo alltid penger på kontoen, men jeg bare liker ikke å be om ting. Tingene som gjenstår før jeg kanskje blir fornøyd er blant annet å male hele leiligheten (en lysere beige, den fargen som er nå er det litt for mye grå i synes jeg), få laget en spesiell hylle (den finnes ikke mer, og ikke har jeg funnet den brukt på finn heller), teppe til verandaen(spesiell type som jeg fortsatt ikke har funnet noe sted), 4-5 meter lang blomsterkasse til å ha langs hele rekkverket (som jeg skal prøve å lage selv, kan bli interessant..) og et høyere kjøleskap som er smalt nok (veldig vanskelig å finne).

Kan vise noen få bilder, vil ikke vise alt enda..

Bildet over er fra rett etter jeg flyttet inn. Derfor litt lite pynt.

Tina Marie - Livet mitt med Asperger syndrom

Hei! Jeg heter Tina Marie Kjenner, er 27 år og bor i Sarpsborg med min samboer og 3 firbeinte :) Jeg har Asperger syndrom, og her skriver jeg om hvordan min hverdag er. Lurer du på noe eller ønsker et intervju så send meg en mail eller sms.


KONTAKT
91994289 tinamariekjenner@icloud.com

Search

Bloggdesign