hits

tina marie kjenner

Veganreise til Berlin - del 3 (veganfestival)

  • Skrevet 31.08.2017 klokka 12:00
  • Kategori: Blogg

På lørdagen var vi på veganfestivalen som ble arrangert den helgen. Det var utrolig mye forskjellig å se og smake på der. Det var kjempemasse folk, lange køer for å bestille mat ved de forskjellige bodene. Og sånt er moro å se, at det er så mange som engasjerer seg for vegetar/veganmat. De få gangene det er smågøy å se kø.
Vi spiste jo frokost før vi dro på festivalen, så var ikke så veldig sultne. Men vi smakte på litt forskjellig junk, haha. Veganske donuts og belgiske vafler. Også kjøpte vi oss en kokosnøtt som vi delte. 
Ellers kjøpte vi egentlig bare ting der. Kjøpte litt forskjellige t-skjorter med forskjellige motiv, også kjøpte jeg vegansk hundegodteri til Gizmo. 
Fikk vite dagen etterpå at pappaene til Esther the wonder pig var på festivalen, så kjedelig at jeg ikke hadde fått med meg det. Jeg digger de folka der, så de på årets vegetarfestival i Oslo da. Disse donutsene var helt insane gode! Åh, skulle ønske de hadde de her også. 

Veganreise til Berlin - del 2 (kokkekurs)

  • Skrevet 30.08.2017 klokka 12:00
  • Kategori: Blogg

På fredag kveld hadde vi kokkekurs. Vi var på lokalet til en kokkeskole i Berlin, superfint kjøkken og lokale generelt. 
Jeg har vært på kokkekurs med veganmannen før (det julematkurset som jeg har skrevet om tidligere, da var veganmisjonen der også), men da var det bare de som lagde maten mens vi så på, også spiste vi sammen etterpå. Denne gangen skulle alle være med å lage maten. 
Vi ble delt inn i noen grupper på 4 som skulle lage litt forskjellig. Alle gruppene skulle lage burgere, brownies, aioli og grønnkålchips. Også hadde hver gruppe en ekstra ting som vi skulle lage til alle. Vår ekstra ting var facon. De andre gruppene lagde focaccia og sommersalat som sin ekstra ting. Tror det var alt?

I vår gruppe så var det meg og søsteren min pluss to andre fra Kristiansund som kjente hverandre, så det ble mest naturlig at vi samarbeidet to og to, hvertfall spesielt for meg som har sosial angst og sliter med å snakke med ukjente. Men de damene var kjempekoselige altså, de klarte jeg faktisk å snakke litt med. Jeg og søsteren min lagde brownie, grønnkålchips og facon, mens de to andre lagde burgere og aioli. 
Jeg tok ikke så mye bilder av det de andre lagde, ville liksom ikke gå oppå de å mase. Underveis i prosessen med burgerne, de var det de to andre på vår gruppe som lagde. Stavmikseren gikk til helvete underveis, så de fikk ikke most de så mye som var meningen, men ble fortsatt kjempegode! Trengte jo egentlig stavmikseren til aiolien også, så der måtte de bare bruke vanlig visp. 

Kaken som jeg og søsteren min lagde (før steking riktignok, glemte å ta etterpå). Jeg har aldri vært noe fan av brownies, men denne ble helt insane god! Jeg var litt skeptisk til å ha blåbær i selve kaka, har stort sett bare brukt det til pynt oppå etterpå. Men det var utrolig godt, og gjorde smaken bare enda bedre!Liquid smoke burde flere prøve altså, det er dritgodt! Jeg smakte det første gang til jul da jeg var på kokkekurs med veganmannen og veganmisjonen, da lagde de noe alá ribbesvor med det. Denne gangen skulle vi bruke tofu-terninger for å lage noe alá baconterninger. Men det er jo nesten det samme som de til jul. Terningene skal stekes i olje en stund til de begynner å bli harde før man tilsetter den flytende blandingen på slutten, så steker man til det flytende har trekt seg inn, og vips så er de ferdig. Takk for et kjempefint kurs & tur Thomas! Du er en av de fineste menneskene jeg har møtt, tvers igjennom god! 


 

Veganreise til Berlin - del 1(hotellet og litt generelt)

  • Skrevet 29.08.2017 klokka 17:52
  • Kategori: Blogg

Fra Torsdag til Søndag var jeg med på en veganreise til Berlin, arrangert av Thomas(veganmannen). Reiste med søsteren min og mange andre. Og for en opplevelse! Det er så mye jeg vil si om turen at jeg må dele det opp i noen innlegg. På fredag holdt veganmannen kokkekurs med så masse godt, på lørdag var vi på en veganfestival, og på søndag besøkte vi et enormt stort dyreherberg som redder tusenvis av dyr i året. 

Jeg vil ikke prakke på andre mitt syn på ting, for sånt hjelper sjelden, men jeg håper at jeg likevel kan inspirere andre ved å vise alt det positive. Jeg hater faktisk å si til folk at jeg er vegetarianer, så om vi ikke kommer innpå snakk om mat så sier jeg ikke noe, for jeg er så lei av å bli sett på som enda mer annerledes og rar.
Jeg synes det som pappene til Esther the wonder pig sier er så fint. De sier at de applauderer folk som gjør noe, og sier ikke at alle andre gjøre noe mer enn de allerede gjør, det at man gjør noe er flott. 

Jeg har vært vegetarianer i 15 år nå, og har lenge tenkt på å ta steget til å bli veganer. Jeg har nå bestemt meg for at jeg skal bli det. Jeg blir det nok ikke på dagen, for jeg må lære litt mer først. Jeg er så fryktelig dårlig på å lage mat, jeg hater det faktisk. Synes det er så kjedelig. Så jeg må lære meg noen retter først. Hadde jeg bodd i Berlin hadde jeg blitt veganer på dagen, der har de så sinnsykt bra utvalg. De har til og med egne butikker med kun vegansk mat! Vi var innom der på lørdag, og kjøpte med oss litt hjem. Gleder meg til å prøve det ut! Jeg har allerede bestemt meg for at jeg må til Berlin mange ganger til, det er himmelen for veggiser altså! Å kunne gå i en butikk uten å se på ingrediensene var utrolig kjekt. Og de hadde så mye kjølevarer jeg så gjerne skulle prøvd ut, men det er jo ikke så lett å reise et stykke med mat som skal holdes kaldt. Går det an å reise med kjølebag? Uansett, dit må jeg mange flere ganger å hamstre mat.

Vi bodde på et vegetarisk hotell (vet ikke om man kan kalle selve hotellet vegansk siden de serverer vegetarmat også i restauranten?) som heter Almodovar (trykk på navnet for å se netttsiden deres). Det var så utrolig flott der, helt min type stil. Masse nydeligt treverk(resirkulert) og flott dekor generelt. Og standarden var det ikke noe å klage på. Mange hotell jeg har vært på så har gangene kanskje vært litt slitne, men også de var flotte her. Til og med badene nede i lobbyen var pent dekorert og hadde flotte vasker i stein.
De har også spa som jeg har sett på bilder, men siden vi hadde så hektiske dager så rakk vi ikke å sjekke ut det, håper jeg får tid til det en annen gang. Det så helt nydelig ut!

Legger ved litt bilder av lobbyen, restauranten og rommet vi bodde på. Vi hadde standard rom, så lurer på hvor flotte de dyreste rommene er! Jeg synes jo vårt rom var kjempefint!

Jeg var veldig uheldig første dagen. Jeg fikk migrene på vei til Berlin, og da vi kom fram og vi skulle spise middag sammen så kjente jeg at kvalmen kom, så jeg måtte gå ut å kaste opp. Hadde ikke sjans til å klare å spise da, så kjedelig at jeg gikk glipp av middagen, men men. Jeg ble heldigvis bra igjen utover dagen neste dag og slapp unna migrene resten av turen. 

(ser at noen av bildene ligger feil vei, skal rette på det senere) 
 

Og så litt bilder i dagslys..

De har så kul kunst på veggene ute :)Restauranten på hotellet. Bildene ble tatt til frokost.Rommet vårtSe så nydelig treverk det er på alt herDisse lampene med bilder henger overalt på hele hotellet, så fine!

Jeg la også merke til at det sto en norsk bok i den lille hylla. Lurer på om det er tilfeldig eller om de ser an nasjonaliteten til de som skal bo på rommet og setter inn bøker deretter? 

I dette lille heftet som sto på det ene nattbordet står det også om tingene på hotellet, og man kan faktisk kjøpe møbler og tekstilene de bruker her. Så kult! Har så lyst på mye av det. Digger de puffene og putene som ser ut som stein, de som står i lobbyen. Også møblene med det fine treverket.Små endringer gjør stor forskjell!Synes veggkunsten på den ene veggen vi hadde utsikt mot var så kul! 

Tina Marie - Livet mitt med Asperger syndrom

Hei! Jeg heter Tina Marie Kjenner, er 27 år og bor i Sarpsborg med min samboer og 3 firbeinte :) Jeg har Asperger syndrom, og her skriver jeg om hvordan min hverdag er. Lurer du på noe eller ønsker et intervju så send meg en mail eller sms.


KONTAKT
91994289 tinamariekjenner@icloud.com

Search

Bloggdesign