hits

tina marie kjenner

Kognitiv atferdsterapi

  • Skrevet 25.10.2016 klokka 12:37
  • Kategori: Blogg

I begynnelsen av september var det satt opp en time for meg på Tune rådhus for kognitiv atferdsterapi. Har aldri vært borti sånt, men jeg prøver det som prøves kan for angsten min. ( For de av dere som ikke har fått det med dere eller som har glemt det så er hovedproblemet det å gå ut på kveldstid, jeg har dødsangst. Siden jeg har hund så er dette noe jeg må, men hittil har jeg bare gått de 5 minuttene jeg må for hans del. )
Der ble det snakket om hva jeg hadde angst for, og jeg fikk "hjemmelekser" for ukene framover med lenger og lenger tid for hver dag. For det første så var den hjemmeleksen veldig heavy, så det hadde jeg ikke sjans til å klare. Jeg sa det når jeg satt der mens hun skrev opp, men hun minsket det bare med noen minutter. Jeg gruet meg jo til å dra tilbake og si at jeg ikke hadde klart det.. Jeg klarte det fysisk ikke, det var ikke sånn at jeg bare ikke gadd. Leksen jeg fikk var å være ute i 20 minutter på kveldstid, det var det helt første. Til nå så har jeg som sagt bare gått ut de 5 minuttene jeg må med Gizmo om kvelden, så å bare hoppe over til 20 minutter synes jeg ble veldig mye.

Nå har det seg slik at jeg dessverre glemte den neste timen min der, jeg var så sikker på at jeg hadde time dagen etter jeg faktisk hadde time, så mulig hun trodde at jeg ikke tok det så seriøst. Sendte hvertfall SMS med en gang og fikk ordnet ny time, som da ble i går. 
Men da jeg kom dit i går så fikk jeg vel egentlig bare beskjed om at hvis jeg ville det nok så ble jeg frisk. Okei? Det er altså så mange som ikke burde hatt de jobbene de har. Mulig jeg er litt ufin nå, men sånne beskjeder provoserer meg. Tror de at jeg vil ha angst liksom? Tror de jeg går ute og har panikk for moroskyld?  At jeg bare ikke tar meg sammen nok? Jeg har slitt mye opp igjennom årene, så jeg har da litt peiling. Jeg har blitt kvitt depresjonen, bare angsten som gjenstår. Men det er faktisk ikke så lett å bli kvitt som det noen skal ha det til..

Jaja, da får vi prøve noe annet.. Tips meg gjerne om du vet om noe som kan hjelpe. 
 

En rå dag!

  • Skrevet 01.10.2016 klokka 21:34
  • Kategori: Blogg

I dag har jeg vært med på noe jeg ALDRI trodde jeg skulle oppleve! Jeg har vært med å flydd helikopter! Jeg, som har så sinnsyk flyskrekk at jeg må ta beroligende!

I fjor fikk Stephan gavekort fra youwish.no av meg på helikoptertur der han selv kan styre helikopteret, har bare ikke rotet oss til å dra dit før nå. Men så avtalte vi at vi skulle dra dit i dag da. Og når vi kommer dit så møter vi helikoptermannen som skal fly sammen med Stephan, og så sier han mannen bare "vi tar vel med henne(meg) også på en liten tur?". Fikk helt sjokk, og rakk vel egentlig ikke å tenke noe særlig før jeg også satt i helikopteret, haha. (Håper ikke helikoptermannen var noe særlig religiøs, for det kom en del gloser fra meg i løpet av den turen.. )
Det var jeg ikke forberedt på i det hele tatt, jeg bestilte jo bare tur til han alene. Men det var nok like greit jeg ikke rakk å tenke så veldig over det, for da hadde jeg nok sagt nei, men jeg er glad jeg ble med på en liten tur. Jeg sa klart i fra at nå skal vi ikke fly høyt og vi skal fly pent! Jeg er jo så livredd for høyder og spesielt ekstrem flyskrekk. Dette gikk riktignok mye bedre enn jeg hadde trodd, det var faktisk mye bedre enn å sitte på i vanlig fly. I helikopteret kunne jeg bare lukke øynene når jeg følte at vi fløy litt for skeivt, for jeg merket det ikke når jeg lukket øynene. I flyet merker man jo at man flyr skeivt. Også likte jeg mye bedre at helikopter går rett opp i stedet for bortover når det skal opp. 
Så dette var en opplevelse for livet, det kunne jeg godt gjort igjen :) Det var så klar himmel, og helt vindstille, så det var en perfekt dag for å fly på. Var mange andre småfly der også som tok seg en tur i dag. Når jeg synes det var nok for min del så flydde de videre alene og lekte seg litt med å fly litt mer gøy enn så rolig som jeg forlangte :p 

I November skal vi ut på tur også, for årets bursdagsgave til Stephan fra meg og flere i familien hans var en tur til London for å se på et band han er så glad i som endelig er på Europa-turnè(Ice Nine Kills). Så vi drar til London 8.-10. November sammen med søsteren og en av brødrene hans. Gruer meg som bare det til flyturene, men gleder meg til selve turen, London var awesome! 

Jeg tok ikke med meg kamera i dag, noe jeg angrer på, men jeg tok litt bilder og videoer med mobilen. Kan legge ut bildene her, og videoene på facebooksiden til bloggen.

Tina Marie - Livet mitt med Asperger syndrom

Hei! Jeg heter Tina Marie Kjenner, er 27 år og bor i Sarpsborg med min samboer og 3 firbeinte :) Jeg har Asperger syndrom, og her skriver jeg om hvordan min hverdag er. Lurer du på noe eller ønsker et intervju så send meg en mail eller sms.


KONTAKT
91994289 tinamariekjenner@icloud.com

Search

Bloggdesign