hits

tina marie kjenner

Veganreise til Berlin - del 6 (oppsummering)

  • Skrevet 22.10.2017 klokka 14:13
  • Kategori: BloggSånn, da var vi kommet til siste del. Skulle jo postet dette for lenge siden, det er jo allerede nesten to måneder siden turen, men jeg har vært så sliten de siste månedene. Og nei, det er ikke fordi jeg ikke får i meg nok (får den kommentaren ganske ofte siden jeg ikke spiser dyr). Jeg har jo Asperger syndrom, og det gjør for min del at jeg i perioder har bra energi der jeg gjerne vil være med på masse, og så kommer de andre periodene der jeg er ganske sliten. Har hatt en sånn sliten periode ganske lenge nå, til og med på turen, men jeg er kjempeglad for at jeg ble med på det. Det er jo ikke akkurat noe man har muligheten til å oppleve så mange ganger. Det er ikke depressivt, for depresjonen har jeg sluppet de siste tre årene, det er bare rett og slett det at jeg blir sliten av å gjøre ting. Ikke fysisk, men psykisk. Det å ha angst sliter en ut. Har flere typer angst, sosial angst er en av de. Det blir jo ikke lettere av at jeg ikke har venner. Føler meg jo bare enda mer rar da. Men sånn har det jo lett for å bli når man har blitt mobbet og utestengt hele barne- og ungdomstiden, og ikke har jobb. Da blir man ikke så lett kjent med mennesker. Det er jo gjerne der man blir kjent med mennesker.
På kveldene på turen var det flere som gikk ut sammen, det orket ikke jeg siden det var så lange dager med mye aktivitet. Håper ikke at jeg ble sett på som usosial av den grunn, for jeg ville gjerne. Når jeg har vært ute hele dagen så har jeg behov for å slappe av på kvelden. Hadde vi hatt flere dager der så kunne jeg sikkert klart å bli med ut en av kveldene, men siden vi hadde 4 hektiske dager så hadde jeg behov for å slappe av de timene jeg kunne det. 

Tenkte jeg skulle si litt generelt om turen og ting vi opplevde mens vi var der sånn utenom de tingene jeg har nevnt tidligere..

På fredag ettermiddag så så vi en mann som satt på gata med hunden sin rett utenfor vegetarfestivalen. Og gjett hvilken rase da? Mops! Jeg ble jo så sjarmert. Det virket som mannen tok veldig godt vare på han. Jeg satt meg ned og snakket en stund med han og koste med hunden som het Scooby Doo <3 Hunden ble visstnok ikke tatt godt nok vare på av de han bodde hos før. Han hadde blitt blind som følge av det, men det virket som han hadde bra likevel nå. Han og Scooby Doo hadde et veldig fint forhold som var så koselig å se. Selv om de ikke har all verden så hadde de hverandre. 
Han satt og lagde armebånd som han solgte, så jeg og søsteren min måtte selvfølgelig ha et hver. 

Processed with MOLDIV
Vakre Scooby Doo!

Tidligere på dagen var vi på et kjøpesenter rett ved Alexanderplatz som het Alexa. Der fant vi en supersøt photo booth som vi selvfølgelig måtte prøve!Og ved Alexanderplatz i motsatt retning så var det en utrolig kul gatekunstner som tegnet med kritt. Han var helt vanvittig flink! Sjekk de detaljene da!Rett før vi skulle dra til flyplassen så så vi plutselig en artig fyr på gata i Berlin, han sto og sang og showa som bare det. Det var helt fantastisk moro å se på. Han levde seg så inn i det, og dro med seg publikum rundt. Jeg har lagt ut videoen på facebooksiden min, gå inn der å ta en titt, du kommer ikke til å angre! En liten gutt som sto å så på levde seg også helt inn i det, og danset konstant til musikken. Hadde vi ikke skullet rekke flyet så kunne jeg stått å sett på hele kvelden. Den fyren klarte lett å spre glede hvertfall. Som flere av dere vet så har jeg jo også ganske heftig flyskrekk, men både flyturen til og flyturen hjem gikk egentlig greit. Det var heldigvis ikke noe turbulens, så det gikk stødig hele veien fram. Jeg var jo ganske sliten bare etter å ha møtt alle vi skulle reise med, sosial kontakt sliter meg jo ut selv om jeg synes det er veldig hyggelig også, det er jo bare frykten for at de synes jeg er rar og det å finne på noe å si osv som blir slitsom. Og det sammen med et-par-tre-seks vival så gikk det ganske greit, hehe. På turen til så sovna jeg jo faktisk, deilig! Noe helt annet enn flyturen til London for to år siden der jeg fikk panikkangst. 
 I første innlegg om turen så skrev jeg jo at jeg gjerne vil bli veganer, men over tid, men sånn ble det ikke. Etter turen så spiste jeg bare opp det jeg hadde hjemme av meieriprodukter, også ble det bare stopp etter det. Tenkte det var en grei måte å feire 15-års jubileumet som vegetarianer på. Og det har gått veldig greit, angrer på at jeg ikke har tatt det steget tidligere faktisk, men men. Det går ikke an å gjøre om på det. Har på en måte våknet litt mer nå. Tidligere har jeg tenkt at jeg bare ikke vil spise døde dyr, jeg har ikke sett hvor ille egg- og meieri-industrien er før nå, pluss at jo mer jeg tenkte på det så vil jeg ikke ha noen former for dyreprodukter i meg. Det er jo bare helt feil for meg. Så jeg er veldig glad for at jeg nå har tatt det steget videre. 

Alt i alt; ELSKET denne turen. Og jeg skal definitivt tilbake, både på samme hotell og besøke flere av de samme stedene. Håper jeg også får mulighet til å dra på flere veganturer, det var gøy! Her hjemme er jeg jo stort sett sammen med folk som har et annet syn på dyr enn det jeg har, så det var koselig å være sammen med likesinnede <3 

Tina Marie - Livet mitt med Asperger syndrom

Hei! Jeg heter Tina Marie Kjenner, er 27 år og bor i Sarpsborg med min samboer og 3 firbeinte :) Jeg har Asperger syndrom, og her skriver jeg om hvordan min hverdag er. Lurer du på noe eller ønsker et intervju så send meg en mail eller sms.


KONTAKT
91994289 tinamariekjenner@icloud.com

Search

Bloggdesign