hits

tina marie kjenner

Grief makes one hour ten.

  • Skrevet 29.11.2014 klokka 22:39
  • Kategori: Dyra mine

I går døde Leon. Søte, gode Leon.. Og det føles som om det er min feil, så det er veldig tungt akkurat nå.

Det begynte for tre uker siden da jeg måtte kjøpe et annet fôr fordi dyrebutikken ikke hadde det han pleier å få. Han ville ikke ha det, og jeg tenkte bare at han kom til å spise det når han ble sulten fram til han fikk det vanlige. Han spiste veldig lite og jeg fikk kjøpt det gamle innen en uke. Når han da fikk det gamle så ville han ikke ha det heller. Jeg tenkte at han bare ikke hadde fått med seg at jeg hadde byttet, og ventet litt til. Når han fortsatt ikke hadde spist så tenkte jeg bare at han var i en matlei periode. Han fikk litt leverpostei og annet godt den siste uken, men til slutt ville han ikke ha det heller og da visste jeg at noe var galt. Han har alltid vært glad i sånt, så noe måtte være galt.

Tok han med til dyrlegen på torsdag, og der ble han liggende noen timer med intravenøst og spiste endelig litt etter å ha vært der litt. De mente at han hadde noe som heter fettlever. Noe ofte katter kan få om de ikke spiser på noen dager, det visste jo såklart ikke jeg. Ante ikke at det var farlig at de ikke spiste på et par dager så lenge maten sto framme og han hadde muligheten til å spise.

De kunne uansett ikke være sikre før han hadde blitt undersøkt med ultralyd, noe de ikke hadde der, så jeg avtalte tid på dyrehospitalet dagen etter. Leon fikk være med hjem for natten, de mente det var mer avslappende for han enn å være der fram til neste dyrlegetime.

Vi møtte opp på dyrehospitalet dagen etter og der ble det tatt ultralyd og urinprøve. Hun var ikke sikker på hva som var galt med han, da det ikke var helt tydelig på ultralydundersøkelsen. Det var flere mulige sykdommer. Hun sier da at de vil ha han der minst fram til mandag for å få intravenøst og sonde, pluss at de måtte ta masse prøver for å finne ut av det. I verste fall ville det kommet på 20000 bare i helgen, pluss at han ville krevd veldig lang tid på å komme seg helt, og veldig nøye oppfølging.

Det knuste meg helt, for jeg hadde virkelig ingen mulighet til å betale det nå, og siden jeg har hjelpeverge så får ikke jeg personlig ordnet nedbetaling eller utsettelse. Bare de to dagene kostet meg 8000, hvor jeg måtte låne 4000 av de. Så det ga meg ikke en mulighet til å få han frisk engang. Siden jeg ikke hadde noe å betale med så var det bare en utvei, og det var å la Leon dø.

Jeg føler meg så grusom nå. Jeg føler at det er min skyld at han ble syk siden jeg ikke fulgte nøye nok med på matinntaket, og det er min skyld at han måtte dø fordi han kom til en person som ikke har noe særlig med penger. Det er jo ikke hans skyld hvem han kom til..

Jeg har alltid ment at hvis man ikke har råd til å ha dyr og sørge for at de får den dyrlegehjelpen de trenger så burde man ikke ha dyr, og det er jo nettopp det jeg ikke klarte nå, så jeg føler meg som et grusomt menneske.

Og det føles som om jeg velger Gizmo ovenfor Leon med tanke på at Gizmo også holder på å bli frisk for tiden, men jeg gjorde overhodet ikke det. Gizmo har en helt annen form for sykdom som de vet hvordan de skal behandle, og med Leon var det veldig usikkert og han var skikkelig dårlig.

Det føles som om det var jeg som drepte han, og jeg har så uendelig dårlig samvittighet nå. Jeg føler ikke jeg fortjener noen ting.

Det er jo ikke sånn at jeg ikke synes Leon var verdt det det ville koste, for jeg ville betalt alt i verden for at dyra mine skal ha det bra. Jeg hadde rett og slett ikke penger nok. Og det kommer til å gnage på samvittigheten min. Ikke nok med at jeg mister han, men å i tillegg føle at det er min skyld er helt forferdelig..

Vakre, lille Leon som bare ble 7 år..

Tina Marie - Livet mitt med Asperger syndrom

Hei! Jeg heter Tina Marie Kjenner, er 27 år og bor i Sarpsborg med min samboer og 3 firbeinte :) Jeg har Asperger syndrom, og her skriver jeg om hvordan min hverdag er. Lurer du på noe eller ønsker et intervju så send meg en mail eller sms.


KONTAKT
91994289 tinamariekjenner@icloud.com

Search

Bloggdesign