hits

tina marie kjenner

Intervjusnakk

  • Skrevet 08.11.2015 klokka 19:23
  • Kategori: Asperger

Noe som har blitt litt feil oppfattet er intervjuene jeg har gjort. Har inntrykk av at veldig mange tror at jeg gjør det for å bli kjent selv, men det jeg egentlig vil er å få fram nettopp hvordan det er å leve med Asperger syndrom, å gjøre så diagnosen er kjent for mange. Jeg kunne like gjerne gjort intervjuer anonymt, men jeg tror det betyr mer for andre med diagnosen eller deres nærmeste at noen tør å stå fram med det. Eller, det vet jeg betyr mye for mange.
Da jeg fikk diagnosen så var det eneste jeg fant helt basic ting som var skrevet av leger og psykologer, og det ga meg veldig lite. Det sa meg ingenting, og sånn jeg leste det da så trodde jeg at alle med Asperger var sånn, men det er jo helt feil. Jeg har møtt mange som har samme diagnose, og jeg har enda ikke møtt noen jeg føler meg lik. Det er kjempestore forskjeller på oss.
Så det jeg vil er å få fokus på hva Asperger syndrom er, hva det kan gjøre med en person, og hvordan vi kan takle ting. De bildene som har blitt tatt til intervjuene har jeg stort sett vært misfornøyd med, så da sier det seg egentlig selv hvorfor jeg har gjort det. Ville jeg bli kjent så hadde jeg aldri latt de bildene bli publisert noe sted.
Jeg har også svart på mange mail der folk har ønsket å gjøre en skoleoppgave om Asperger, og stille meg en haug av spørsmål. Det gjør jeg gjerne, for jeg vil at flest mulig skal lære. Så det er bare å spørre hvis du lurer på noe.
Jeg gjorde mitt første intervju i blad i 2011, da var det Topp som ønsket et intervju, og etter det har det blitt mer og mer snakk om det. Det ble jo veldig mye snakk om det da Broen kom på tv, og selv om den rollen er overdrevet i forhold til hvordan jeg er selv så er jeg glad for fokuset på diagnosen.
Jeg sjekker så og si aldri lesertallene her på bloggen, for det viktigste er at noen i det hele tatt kan lære av det jeg skriver. Etter de få gangene jeg har sjekket så har jeg jo sett at det ikke er mange som er innom her, men jeg vet det betyr mye for de som er innom, og det er det som er viktig. At det kan hjelpe noen.


Som dere ser så er det flest blader jeg har vært i, men har også svart på noen spørsmål i et par bøker. 

Broen

  • Skrevet 05.11.2015 klokka 18:12
  • Kategori: Asperger

En journalist i Dagbladet kontaktet meg i stad angående Broen og Saga Norèn-rollen. Hun hadde snakket med Autismeforbundet ( har aldri hørt om det, mente hun kanskje autismeforeningen? ) og de mente at rollen var altfor overdrevet, noe jeg synes er litt rart. Autismeforbundet må jo ha møtt massevis av folk som har Asperger, og det er så ekstrem forskjell på oss som har diagnosen, så jeg klarer ikke helt å skjønne at de virkelig ikke har møtt noen som ligner på den rollen. I forhold til meg og min diagnose så er den rollen veldig overdrevet, men jeg har møtt flere som også har Asperger som er som henne, så synes det er litt merkelig at de som sikkert har møtt så mange sier det de gjør. Veldig flott at de ufarliggjør diagnosen, men det finnes faktisk de som er sånn. Er uansett supert at Asperger har blitt et tema folk snakker om, for tidligere har man bare hørt om det i rettssaker og i forhold til helt forferdelige ting, så jeg synes det er kjempebra at det er så mye snakk om det om dagen. Det er absolutt med på å gjøre det litt mindre skummelt.Tina Marie - Livet mitt med Asperger syndrom

Hei! Jeg heter Tina Marie Kjenner, er 27 år og bor i Sarpsborg med min samboer og 3 firbeinte :) Jeg har Asperger syndrom, og her skriver jeg om hvordan min hverdag er. Lurer du på noe eller ønsker et intervju så send meg en mail eller sms.


KONTAKT
91994289 tinamariekjenner@icloud.com

Search

Bloggdesign